• Sat. Oct 23rd, 2021

Portal Plus

Портал за Вести

Економија

Прочитајте за просперитетните и растечките пазари, глобалната економија и најновите финансиски податоци и прогнози.

  • Home
  • Хонорарците ќе радикализираат, велат дека властите не сакаат да се „расправаат“ со нив

Хонорарците ќе радикализираат, велат дека властите не сакаат да се „расправаат“ со нив

„Борбата“ на хонорарците (фриленсери) со државата во Србија продолжува. Одговорот на прашањето кој е виновен за акумулираниот данок – зависи од која страна ќе прашате. Хонорарците велат дека ќе плаќале…

Просечната плата во Северна Македонија е 452 евра

Просечната октомвриска нето-плата по вработен во Северна Македонија беше 27.899 денари (452,3 евра). Тоа е зголемување за 8,4 проценти во споредба со истиот месец во 2019 година, објави денеска македонското…

Норвершка Формула: 200 000$ по глава на жител!

Норвершка Формула: 200 000$ по глава на жител! Дали е ова применливо за други земји? Фондот има удели во 9000 различни компании во 74 земји, поседува 1,5 процент од светските…

Еве ги шансите дека цените на акциите ќе бидат повисоки на крајот на 2021 година

Акциите во САД растат за три од секои четири години, особено за првата година од претседателскиот мандат. Има точно 73,1% шанси берзата да порасне следната година. Но, пред да се…

Шаховскиот бизнис одеднаш цвета

Шахот, игра што може да се пронајде најмалку 1.500 години наназад, е одеднаш една од најкул игри кои се на врвот на списоците со желби оваа празнична сезона и трговците…