• Sat. Oct 23rd, 2021

Portal Plus

Портал за Вести

Бизнис

Бизнис вести: најнови вести од лични финансии, компании, економски вести, плус увид и анализа во Р. Македонија и глобалните пазари.

  • Home
  • Хонорарците ќе радикализираат, велат дека властите не сакаат да се „расправаат“ со нив

Хонорарците ќе радикализираат, велат дека властите не сакаат да се „расправаат“ со нив

„Борбата“ на хонорарците (фриленсери) со државата во Србија продолжува. Одговорот на прашањето кој е виновен за акумулираниот данок – зависи од која страна ќе прашате. Хонорарците велат дека ќе плаќале…

Биткоинот за прв пат официјално надмина 20.000 УСД

Во големиот тренд на пораст што се одвиваше изминатите неколку месеци, биткоинот значително се здоби со вредност. Неговата цена, во споредба со деновите на почетокот на пандемијата, се зголеми за…

Правосилност на Пресудата на Управниот Суд во корист на „Еуромакс Ресоурцес“

Денес сакаме да објавиме дека со одлуките на двата управни суда во Република Северна Македонија се уважи нашето тужбено барање и се поништи Решението на Државната Комисија за одлучување во…

Норвершка Формула: 200 000$ по глава на жител!

Норвершка Формула: 200 000$ по глава на жител! Дали е ова применливо за други земји? Фондот има удели во 9000 различни компании во 74 земји, поседува 1,5 процент од светските…

Дајсон ќе потроши 3,67 милијарди долари за нови технологии

Дајсон вели дека ќе инвестира дополнителни 3,67 милијарди долари (2,75 милијарди фунти) во нови технологии и производи во следните пет години. Инвестицијата ќе и овозможи на компанијата да го удвои…

Амазон ќе потроши 500 милиони долари на бонуси за нивниот персонал

„Амазон“ троши стотици милиони долари на бонуси за божиќниот персонал, откако продажбата во мрежниот гигант порасна за време на пандемијата. Вработените во магацин со полно работно време во Велика Британија…